Yaşam

Zeytinyağlı bezelyeli enginar yemeğinin tanımı, nasıl yapılır?

Enginar, baharın gelmesiyle birlikte tezgahlarda yerini almaya başlayan bir sebze. İçerdiği A vitamini sayesinde kalp damar sağlığını korur ve bağışıklığı artırır. Zeytinyağlı ve bezelyeli enginar yemeği de hem görsel olarak hem de lezzet olarak oldukça fazla tercih ediliyor.

Geleneksel zeytinyağlı enginar yemeğinden farklı olan bu tanım, çok hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanmaktadır. Tüm malzemeler doğranır ve tencereye ilave edilir. Su ve sıvı yağı ekleyip pişmeye bırakın. Enginarlar yumuşayıp pişince yenmeye hazırdır.

ZEYTİNYAĞI VE PEA KAÇ KALORİ

Zeytinyağlı ve bezelyeli enginarın bir porsiyonu yaklaşık 60 kaloriye tekabül ediyor.

İşte sofralarınıza baharı getirecek, sebze severlerin çok seveceği, zeytinyağlı bezelyeli enginar yemeği tarifi…

ZEYTİNYAĞLI PEA İLE ENGİNAR TARİFİ

4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 45 DAKİKA

Zeytinyağlı bezelyeli enginar yemeği tarifi için malzemeler;



  • 1 soğan,
  • 1 patates,
  • 1 havuç,
  • 4 enginar,
  • 1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 domates, rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 2,5 su bardağı su,
  • Zeytin yağı,
  • Tuz

Bezelye ve zeytinyağı ile enginar yemeği nasıl tanımlanır?

  • Soğanları yenilebilir şekilde doğrayın.
  • Patatesleri ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın.
  • Enginarları dörde bölün.
  • Doğranmış soğanları tavaya yayın.
  • Üzerine enginarları dizin.
  • Enginarlara patates, havuç ve bezelye ekleyin.
  • Domates salçası ve rendelenmiş domatesleri iyice karıştırıp bezelyelerin üzerine gezdirin.
  • Su ekleyin ve damak zevkinize göre tuz ekleyin.
  • Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın ve ocağa alın.
  • Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısık ateşe alın.
  • Enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık kırk dakika pişirin.

Zeytinyağlı bezelyeli enginar yemeğinin servis önerisi:

Ocaktan aldıktan sonra sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz. Servis yapmadan önce üzerine isteğe göre kıyılmış dereotu veya sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu